Foment, promoció i difusió del model català de comerç de proximitat

08-11-2016

La Generalitat i Cecot Innovació col·laboren en el foment, promoció i difusió del model català de comerç de proximitat

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, amb l’objectiu d’impulsar iniciatives orientades al foment, promoció i difusió del model de comerç de proximitat, a través del Pla d’Actuacions 2016 de l’entitat. La Generalitat, mitjançant el CCAM, col·labora amb una aportació màxima de 40.000 euros a l’execució d’aquest pla d’actuacions.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, han signat aquest matí un conveni de col·laboració al desenvolupament del Pla d’Actuacions de l’entitat previst per al 2016. En l’acte també hi ha estat present la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i el secretari general de la Cecot, David Garrofé.
 
Amb aquest conveni es vol donar compliment a l’objectiu compartit per la Generalitat i per Cecot Innovació d’impulsar iniciatives orientades al foment, promoció i difusió del model de comerç català de proximitat. Cap aquest objectiu està orientat el pla d’actuacions de la fundació, un pla que s’articula en cinc eixos bàsics: la dinamització de la comissió de comerç; l’impuls de la iniciativa “Comerç + dinàmic”; la celebració de la 14a Jornada de Comerç; la iniciativa “Club Descomptes”; i les accions de formació.
 
En el marc de l’acte de signatura, el conseller Jordi Baiget ha volgut ressaltar que amb la Cecot “compartim una mateixa visió de model de comerç, equilibrat i de proximitat”, i amb aquest conveni “fomentem aquests valors i treballem per a la promoció, formació i dinamització del comerç, ajudem el botiguer, a l’empresari a adaptar-se a les noves tendències que hi ha al mercat”.
 
Per la seva banda, el president de la Cecot, Antoni Abad, ha assenyalat que aquest acord “és una nova  oportunitat per continuar dinamitzant el sector de comerç,  per donar eines a un sector cada vegada més professionalitzat i que aposta més per la internacionalització”.
 
Dins l’àmbit de dinamització, el pla d’actuacions contempla accions com les campanyes sectorials de dinamització del comerç, el servei d’assessorament gratuït als associats sobre qüestions com màrqueting digital, vendes i consum, i la difusió de les novetats en matèria de comerç a través de diferents newsletters i publicacions de l’entitat. El pla també inclou la celebració de la 14a edició de la Jornada Professional de Comerç, que sota el títol L'Horitzó del Comerç. Reptes actuals i futurs” se celebrarà el proper 14 de novembre a la seu de la Cecot, a Terrassa. En aquesta edició de les jornades que organitza anualment l’entitat, s’analitzaran els reptes de les empreses comercials, els aspectes urbanístics i de mobilitat que poden contribuir a la dinamització del comerç, les eines per promocionar el sector comercial a través del turisme, i les transformacions dels mercats tradicionals per afrontar el futur, entre d’altres qüestions.
 
Entre les accions que preveu el pla també destaca la gestió del Club de Descomptes, una plataforma d’ecommerce al servei dels botiguers i empresaris afiliats on comercialitzar els seus  productes o serveis, que alhora els permet accedir a ofertes amb descompte preferent d’altres empreses associades. Així mateix, dins l’àmbit de la formació, el pla contempla un programa formatiu, amb especial èmfasi en les eines digitals.
 
Aquest pla d’actuacions representa un pressupost total de 123.844,74 euros. La Generalitat, mitjançant el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), col·laborarà amb una aportació de fins a 40.000 euros. D’altra banda, el CCAM contribuirà a la difusió de les accions del pla a través del seu web, del butlletí electrònic, i de les xarxes socials.
 
La Fundació Cecot Innovació és una institució sense afany de lucre que té com a objectius, entre d’altres, impulsar i fomentar el dinamisme del sector del comerç a través d’activitats de formació, informació, difusió i intercanvi d’experiències.
 
De la seva banda, la Generalitat, mitjançant el CCAM, té per objectiu l’impuls i la promoció dels sectors del comerç, de la moda i de l’artesania per tal de promoure’n el desenvolupament i la modernització, i l’impuls de les accions de foment i desenvolupament del comerç i els serveis a Catalunya.
 

Tornar a l'index de noticies