REPARTINT VIRUS A L’ENGRÒS
25-03-2020
A l'inici de l’Estat d’alarma pensàvem que la situació que us plantegem era momentània, però desprès d’una setmana, en que tot va a pitjor, veiem que segueix igual.
Volten furgonetes de la majoria d’empreses de transport repartint paquets d’Amazon i altres empreses d’Internet. Podem assegurar que el 90%, sinó més, d’aquests paquets corresponent a compres del tot innecessàries o al menys no de primera necessitat.
Aquests paquets venen d’arreu, passen per ves a saber quantes mans, fan la seva ruta i es passegen per moltes cases. Gairebé és com repartit virus a l’engròs.
Per aquesta regla de tres, potser seria més lògic que fossin els nostres propis comerços els que també poguessin vendre i repartir a domicili. Tot i que, als responsables del petit i mitjà comerç, el seu bon criteri i el saber que podrien ser un focus d’infecció, faria que ells mateixos, per responsabilitat, es neguessin a fer-ho, que és l’ideal! Tots a casa!
Les recomanacions de seguretat són més controlables a l’establiment que en una entrega a domicili. Els que tenim que obrir al públic intentem cuidar dels clients i també de nosaltres mateixos, amb el compliment estricte de les recomanacions sanitàries.
El repartiment a domicili de compres de productes que no són de primera necessitat fetes per Internet o per qualsevol medi és:
Irracional: es pot vendre productes que no són de primera necessitat? tu sí, tu no.
Irresponsable: s’està creant una circulació real i innecessària de virus de poble a poble, timbre, maneta, porta, ascensor..., de casa a casa.
Immoral: no sols es posa en perill als ciutadans, sinó als repartidors exposats durant tota la jornada laboral (que segons els seus sindicats, en ocasions, es perllonguen en horaris abusius).
Juan-Carlos Salsas Moreno, president de la Unió de Botiguers de La Seu d’Urgell.